U petak 26. svibnja,  u dvorani za svečanosti, predstavili smo mnoge projekte i aktivnosti u kojima su sudjelovali vrijedni i kreativni učenici naše Škole.  U raznovrsnim projektima sudjelovalo je ove godine više od četrdesetoro učenika od prvog do četvrtog razreda.  Svoje rezultate rada  predstavili su učenicima, roditeljima, nastavnicima i ostalim gostima.

U uvodnom obraćanju prisutnima ravnatelj Škole g. Branko Luburić istaknuo je našu zajedničku namjeru, biti suvremeno i kvalitetno isprofilirana škola koja  nastoji kod učenika razviti stručne i životne kompetencije. Škola smo koja, zahvaljujući predanom i stručnom radu svih njenih profesora i stručnih suradnika, pomaže učenicima  razviti i realizirati njihove najbolje potencijale.

 

 

Školska knjižničarka, profesorica Madlen Zubović predstavila je one projekte i aktivnosti koji se realiziraju u školskoj knjižnici. Iz razgovora s ovogodišnjim „zvjezdanim čitačima“  saznali smo detalje o njihovom uspjehu na državnoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda“, najomiljenijim naslovima koje su pročitali, o važnosti čitanja danas i sl.

 „Zvjezdani čitači“ Viktoria, Gloria, Antonia, Aleksandra i Josip

Predstavljena je i jedna od najdugovječnijih školskih radionica INDOK istraživačka radionica koja od 2008. godine, u okviru projekta pod nazivom Tko se krije iza naziva riječkih ulica, sustavno kod učenika razvija vještine vezane uz informacijsku pismenost.

Učenik Josip Ražnjević  upoznao nas je s temom ovogodišnjeg istraživanja, Adamićevom ulicom i sa zanimljivom, no nedovoljno poznatom riječkom legendom o kamenim portretima Adamićevih svjedoka.

 

U stvaralačko – kreativnom timu odnosno jezikoslovnoj radionici „Jezični mozaik“ okupili su se školska knjižničarka Madlen Zubović, profesorica hrvatskoga jezika Vesna Rubeša, profesorice engleskoga jezika Beti  Milardović i Bruna Tomašević te njihov kolega, profesor Igor Veseli  i profesorica njemačkoga jezika Marijeta Mašić, odnosno njene zamjene profesorica Ines Pranjić i Tanja Slaviček Kamenar. Pod njihovim mentorstvom učenici kreiraju digitalne postere  glogstere koje mjesečno objavljuju na mrežnoj stranici Škole.

Ivana, Marta, Valentina, Gea i Andrej

I ove smo godine, na inicijativu profesorice matematike Vesne Tijan, sudjelovali na Festivalu znanosti. Združeni u još jednom stvaralačkom timu učenici i njihovi profesori V. Rubeša, I. Veseli, B. Petran, A. Panić, G. Senić i M. Zubović zajednički su izradili glogster i predstavili međupredmetni i korelacijski projekt  „S kao Venecija“.

Valentina, Viktoria, Larisa, Marino, Darijan, Aleksandra i Antonia

Kako zvuči i izgleda kada se učenici „ludisti“ pod mentorstvom profesorice Edite Poszer igraju i ludiraju pokazali su nam Arijana, Tina, Karolina, Tea i Nikola predstavivši projekt „Ludizam u književnosti“.

 

 

Učenice Gea Šverko i Larisa Džambić predstavile su strukovne projekte Rijeka-kulturni grad u prometu, Sekunda koja mijenja život, Budnim okom u prometu i Sigurno prometno raskrižje. Posljednji navedeni nastao je u suradnji s Prometnim odjelom Veleučilišta u Rijeci. Više o tome mogli smo saznati iz prezentacije koju su predstavili  Hrvoje i Darijan .

 

 

Profesoru Alenu Paniću bilo je zadovoljstvo predstaviti učenike koji su se ove godine natjecali na Državnom natjecanju iz sektora promet i logistika i postigli zapažene rezultate.

  Učenik Marko Geljić natjecao se pod mentorstvom prof. B. Petrana.

Učenica Martina Čule pod mentorstvom prof. Franje Rimpfa osvojila je 3. mjesto, a najbolji                                                       rezultat ostvario je maturant Matija Ezgeta i njegov mentor prof. Alen Panić.

 

O ljubavi, prijateljstvu i humanosti govorili su nam učenici iz radionice „Živimo s osmijehom“ koju vodi profesorica i školska pedagoginja Mara Topčić Bradanović.

 

Alen, Anamarija, Gabrijela, Katarina, Marta i Božo svima daruju osmijehe

Projekt Učenik – aktivni građanin u borbi protiv gladi realiziraju učenici pod mentorstvom profesorice Mire Žepine, a značajan je i po tome što smo njime ostvarili suradnju s  drugim školama i institucijama te u javnosti značajno pridonijeli osvješćivanju  problema gladi.

 

Na kraju ovoga zajedničkoga druženja profesorica Gordana Senić upoznala nas je sa svim prednostima novopokrenute facebook stranice naše Škole i pozvala na aktivno praćenje.

 

 

Pripremile: Vesna Rubeša, prof. i Madlen Zubović, prof. i dipl. knjiž.