Projekt Bogatstvo različitosti krenuo je ove šk. g. jer se pojavila tendencija da učenici Prometne škole poprate manifestacije koje se organiziraju povodom godine u kojoj je Rijeka proglašena Europskom prijestolnicom kulture.

Učenici 2. TC i 4. TC razreda trebali su dokazati univerzalnost umjetnosti, s posebnim naglaskom na književnost i kazališnu umjetnost. Nakon teorijskog dijela edukacije, uputili su se na izlet koji je realiziran 7. prosinca 2019. u sklopu međunarodnog projekta naziva „Idemo u Trst“.

Učenici su se uputili u Slovensko stalno gledališče, na izvedbu komornog mjuzikla “Zadnjih pet let” (“Last five years”), predstavu odigranu posebno za posjetitelje iz Rijeke. Naši se učenici već drugu godinu zaredom pridružuju ovim kazališnim izletima i projektima međunarodne kulturne razmjene kazališne publike.

“Last five years” popularan je off-broadway mjuzikl Jasona Roberta Browna koji iznosi jednostavnu i realističnu ljubavnu priču pisca Jaimeja i glumice Cathy. Ovaj je glazbeno raznolik mjuzikl izmamio topao pljesak publike i nekoliko poziva na poklon. Učenici su izrazili vezu između američkog pisca, slovenskih glumaca, talijanskog grada i hrvatske publike. Slovensko stalno  gledališče iz Trsta i Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka pokazali su u praksi kako umjetnost nema granice.

Naši učenici pridonose stvarati pozitivnu sliku mladih Rijeke jer otkrivaju i potvrđuju kozmopolitizam i toleranciju, senzibilitet prema ljepoti pisane riječi i umjetničkog pokreta.

Uz realizaciju projektnih zadataka, učenici su u pratnji svojih razrednica Slađane Savić i Edite Poszer razgledavali grad Trst, upoznali se s nekim znamenitostima, a zatim se družili na domjenku koji je bio organiziran prije  predstave.

Voditeljica projekta:

Edita Poszer, prof. savjetnik