Sekunda koja mijenja život

Bojan Petran i Novinarska skupina „Prometeus“

I ove školske godine učenici drugih razreda vozača i trećeg razreda tehničara cestovnog prometa sudjelovali su u edukativno-preventivnom projektu „Sekunda koja mijenja život“ . Projekt je osmislio Autoklub Rijeka.

Gostujuće predavanje djelatnice hitne medicinske pomoći
Članovi Novinarske skupine „Prometeus“ prisustvovali su predavanjima namijenjenima 2. razredu vozača. Prikazan je dokumentarni film „Sekunda koja mijenja život“, a zatim je uslijedila interaktivna radionica čiji je cilj podignuti svijest mladih o odgovornosti za sebe i ostale sudionike u prometu koju preuzimaju upravljajući motornim vozilima. Ugostili smo predavače iz policije, prve pomoći i vatrogasne službe.

Predavanje na temu prometnih nesreća

Učenici su razgovarali o filmu te izrađivali plakate o uzrocima prometnih nesreća, učili kako reagirati u situaciji prometne nesreće, naglašavali važnost odgovornosti svih sudionika u prometu te davali prijedloge kako povećati sigurnost u prometu.

Izrada plakata

Projekt se svidio učenicima i u njemu su marljivo sudjelovali te se nadamo da ćemo jednog dana, zahvaljujući ovome projektu, biti  savjesni vozači!